Słowackie utopence

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od kiedy udało mi się pozyskać od Słowaków ten przepis, utopence często goszczą na naszym stole jako zimna zakąska.

Składniki:

  • ● 18 parówek cielęcych
    ● 5-6 cebul
    ● zioła prowansalskie
    ● ocet
    ● sól
    ● cukier
    ● 4 liście laurowe
    ● 6 ziaren ziela angielskiego
    ● woda w zależności od pojemności słoika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Słowackie utopence - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z parówek zdejmujemy
    osłonki i przecinamy wzdłuż.
    Cebule kroimy w dość grube
    piórka. Układamy warstwowo
    w sło ju na zmianę z parówkami,
    posypując każdą
    warstwę odrobiną ziół.
  • 2. Zalewa octowa: do gotującej
    się posolonej i delikatnie
    posłodzonej wody z dodatkiem
    ziela angielskiego oraz
    liści laurowych dodajemy objętościowo
    1/4 część octu.
    Zagotowujemy.
  • 3. Parówki i cebulę w słoju
    zalewamy wrzątkiem. Po
    ostudzeniu odstawiamy do
    lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Słowacka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować