Śledzie po kaszubsku

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna przekąska na każdą okazję. Smakuje wszystkim gościom.

Składniki:

  • ● 40 dag śledzi marynowanych
    ● 5-6 cebul
    ● olej
    ● 1-2 listki laurowe
    ● 4 ziarna ziela angielskiego
    ● 1/2 łyżki cukru
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 łyżki koncentrat pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w półplasterki
    i z listkami laurowymi,
    zielem angielskim oraz przyprawą uniwersalną
    dusimy na gorącym oleju
    pod przykryciem.
  • 2. Pod koniec dodajemy
    koncentrat i cukier, chwilę
    dusimy i studzimy.
  • 3. Ze śledzi zdejmujemy skórę
    i kroimy w kostkę lub zostawiamy
    na koreczki.
  • 4. Cebulę mieszamy ze śledziami
    lub zwijamy koreczki
    i spinamy wykałaczką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować