Śledzie po japońsku z groszkiem

4.51 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam dwójkę dorosłych dzieci, wykształcenie gastronomiczne, ale pracuję w innym zawodzie.Przekąska ze śledzi jest świetna na imprezy.

Składniki:

  • płaty śledziowe
    ogórki konserwowe lub kiszone
    cebula
    jajka ugotowane na twardo
    groszek konserwowy
    majonez
    mielona słodka papryka
    czerwona papryka
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie po japońsku z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe kroimy na pół (a gdy są duże – na trzy części).
  • 2. Ogórki kroimy ukośnie w plasterki, cebulę w cieniutkie krążki, a jajka na połówki.
  • 3. Na kawałki śledzi kładziemy plaster ogórka, następnie krążek cebuli i połówkę jajka. Porcje układamy na talerzu (jak na zdjęciu), polewamy
    majonezem, dekorujemy groszkiem, paskami papryki oraz szczypiorkiem, posypujemy słodką papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Śledzie

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować