Śledzie korzenne

4.5 (155 ocen)

Bardzo smaczne śledzie w przyprawach korzennych z cebulką

Składniki:

  • 1/2 kg śledzi matiasów
    zioła:
    majeranek,
    ziele angielskie,
    jałowiec(zgniotłam)
    pieprz kolorowy w całości,
    pieprz zwykły
    listek laurowy (pokruszyłam)
    kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę do czosnku (ja dałam 3)
    czerwona papryka w proszku.
    3 cebule pokrojone w piórka
    olej z pierwszego tłoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie korzenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy wymoczyć.Pokroić w paseczki.Cebule zeszklić na odrobinie oleju. Ostawić do ostygnięcia.Wymieszać ze sobą zioła( nie oszczędzać):
    W misce układać warstwami: cebula, zioła, śledzie, cebula, zioła, śledzie,itp. na górze powinna być cebula i zioła. Zalać wszystko dobrej jakości oliwa lub olejem. Posypać czerwona papryka. Wstawić do lodówki na jeden dzień do przegryzienia.Smacznego:)

Porady

Od ilości danego czosnku zależy czy śledzie będą delikatniejsze czy ostrzejsze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować