Idealnie smakuje mocno schłodzony. Dodatek truskawek i jagód doskonale pasuje do pysznie kremowej masy.
40 min
Składniki:
1 opak. sernika na zimno
300 g serka waniliowego homogenizowanego
400 ml mleka
2 opak. małych biszkopcików (2 x po 130 g)
1 truskawkowa galaretka
truskawki
jagody
Sernikowy torcik na zimno z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu w wersji wzbogaconej o serek (Proszek ubić na mleku, następnie dodać serek).
2.Tortownicę wyłożyć małymi biszkoptami. Połowę masy sernikowej wymieszać z jagodami oraz pokrojonymi truskawkami, nałożyć do tortownicy na biszkopty i wyrównać łyżką. Następnie ułożyć znów biszkopciki, pokrywając je resztą masy.
3.Wierzch udekorować owocami oraz zalać tężejącą galaretką. Torcik schłodzić w lodówce.
Komentarze