SERNIK Z PIERNICZKAMI

4.5 (187 ocen)

ten przepis znalazłam w necie

Składniki:

  • 2 Budynie o smaku śmietankowym
    5 żółtek
    300 g cukru pudru
    1 kg sera na sernik
    4 łyżki oleju
    2 szklanki mleka
    250 g pierników w czekoladzie
    cukier waniliowy
    proszek do pieczenia na czubek noża
    puszka brzoskwiń z syropu
    masło i bułka tarta do tortownicy
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Można upiec kruchy spód lub położyć ciastka.

    Utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej. Wlać masę jajeczną do sera i ucierać aż będzie gładki.

    Budyń rozrobić z mlekiem i wlać do sera. Dodać szczyptę proszku do pieczenia

    i wymieszać. Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 1/3 masy serowej na spód i poukładać pierniczki, docisnąć do dna.

    Pocięte w plastry brzoskwinie ułożyć między pierniczkami. Wylać pozostałą masę serową, tak aby przykryła pierniczki i brzoskwinie. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować