2 Budynie o smaku śmietankowym
5 żółtek
300 g cukru pudru
1 kg sera na sernik
4 łyżki oleju
2 szklanki mleka
250 g pierników w czekoladzie
cukier waniliowy
proszek do pieczenia na czubek noża
puszka brzoskwiń z syropu
masło i bułka tarta do tortownicy
Sernik z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Można upiec kruchy spód lub położyć ciastka.
Utrzeć żółtka z cukrem, dodać olej. Wlać masę jajeczną do sera i ucierać aż będzie gładki.
Budyń rozrobić z mlekiem i wlać do sera. Dodać szczyptę proszku do pieczenia
i wymieszać. Dużą formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 1/3 masy serowej na spód i poukładać pierniczki, docisnąć do dna.
Pocięte w plastry brzoskwinie ułożyć między pierniczkami. Wylać pozostałą masę serową, tak aby przykryła pierniczki i brzoskwinie. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni
Komentarze