Sernik potrójnie czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:
Tortownicę (22 cm) wysmarować masłem. Herbatniki rozdrobnić, dodać cynamon i masło, dokładnie wymieszać. Masą herbatnikową wyłożyć dno i mocno docisnąć. Wstawić na około 20 minut do lodówki.
2.Śmietanę ubić.
3.Żelatynę wymieszać w wodzie aż się rozpuści, zostawić do ostudzenia
4.Mikserem utrzeć ser z cukrem dodać mleko, dokładnie wymieszać.
Masę serową podzielić na trzy części.
5.Rozpuścić na parze białą czekoladę dodać do sera, dodać również 1/3 żelatyny i bitej śmietany. Dokładnie wymieszać. Wylać na spód herbatnikowy, schować do lodówki.
6.Czynności te powtarzamy kolejno z mleczną i ciemną czekoladą.
7.wierzch polałam roztopioną czekoladą i ulożyłam malutkie bezy.
8.Sernik wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Komentarze