TORT SEROWY POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

  • wyświetlono: 882 |
  • dodany do książki kucharskiej: 12 |
  • polecenia: 0

II wersje tortu serowego, bardzo czekoladowego, na warstwie ciastek.Tort z brzoskwiniami ,lub mandarynkami,rozetkami i ozdobami czekoladowym.Torty bardzo pyszne.

Babcia Tereska
  • 20 porcje
  • 120min
  • Średni

Składniki

spód:
-225 g. ciastek Kruszynek(z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi)
-100 g. masła
-50 g. czekolady mlecznej

I masa serowa z mleczną czekoladą:
-1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
-250 ml. śmietanki 30 %
-2 mleczne czekolady
-50 g.cukru pudru
-1 śmietan-fix
-4 łyżeczki żelatyny
-1/3 szklanki wody

II masa serowa z białą czekoladą:
-1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
-250 ml. śmietanki 30 %
-2 białe czekolady
-50 g.cukru pudru
-1 śmietan-fix
-4 łyżeczki żelatyny
-1/3 szklanki wody

1 puszka brzoskwiń
w II wersji-puszka mandarynek-175 g.

III masa serowa z gorzką czekoladą:
-1/3 sera z wiaderka tj. 330 g.
-250 ml. śmietanki 30 %
-2 gorzkie czekolady
-100 g.cukru pudru
-1 śmietan-fix
-4 łyżeczki żelatyny
-1/3 szklanki wody

rozetki:
-150 ml.śmietanki 30 %
-1/2 kremu waniliowego do tortów,w proszku

esy floresy:
-50 g. czekolady gorzkiej

ozdoby czekoladowe:
-50 g. czekolady deserowej
-50 g. czekolady gorzkiej
foremka silikonowa z malinkami

II wersja gotowe czekoladki
parę kostek białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

TORT SEROWY POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

  • spód1. spód-Ciastka rozkruszyć w palcach, albo przemielić. Czekoladę wraz z masłem roztopić nad parą i dodać do rozdrobnionych ciastek. Wymieszać łyżką i wylepić spód tortownicy 27 cm. Dobrze ugniatając.
  • śmietanka z czekoladami2. Roztopić każde dwie czekolady,w osobnych naczyniach, ze śmietanką, po 250 ml.Wszystkie schłodzić, przynajmniej pół godz.Można i całą noc.
  • I masa3. I masa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Czekoladową mleczną śmietankę, ubić z pudrem, potem śmietan-fixem. Dodać ser,porcjami tj.330 g.Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować ale nie za długo. Wylać na spód w tortownicy i schłodzić.
  • brzoskwinie4. II masa-Postąpić tak samo jak poprzednio, lecz czekoladową białą śmietanką. Wylewamy na I masę.
    Ułożyć odsączone i przekrojone brzoskwinie, lekko wciskając.
  • warstwa 35. III masa-Postąpić jak poprzednio i wylać na zastygniętą II masę. Całość znowu schłodzić.
  • góra tortu6. Potem zdjąć obręcz i ułożyć na paterze...............
    Na rozetki, ubić śmietankę z kremem do tortów. Zrobić rozetki...........
    Polać te rozetki roztopioną czekoladą, w esy floresy...........
    Ułożyć czekoladowe malinki.
  • II wersja z mandarynkami7. II wersja z odsączonymi mandarynkami.
  • dekoracje II wersja8. Rozetki zrobić w kształcie róż i ułożyć czekoladki. Środek posypać startą czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatarozetkiozdoby czekoladowemleczne czekoladybiałe czekoladygorzkie czekoladyspód kruchy-ciasteczkowybrzoskwinie lub mandarynki

Komentarze

Podobne przepisy

sernik potrojnie czekoladowy

Dodane przez: izaa_a

Sernik potrójnie czekoladowy

trochę pracochłonny ale pyszny...

Potrójnie czekoladowy sernik na zimno

Dodane przez: akrobatka22

Potrójnie czekoladowy sernik na zimno

Sernik z trzema rodzajami czekolady,...

Tort czekoladowy.

Dodane przez: Ejszetka

Tort czekoladowy

Coś dla czekoladoholików. Przepis,...

Babka potrójnie czekoladowa

Dodane przez: emiliana

Babka potrójnie czekoladowa

Przepyszna babka drożdżowo-czekoladowa...

Potrójnie czekoladowy sernik.

Dodane przez: patisonwkuchni

Potrójnie czekoladowy sernik z nutą kawową.

Ten czekoladowy sernik to ciasto...