Sernik na zimno z dżemem i brzoskwiniami

4.5 (197 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To ciasto jak również wiele innych wymyśliłam sama czerpiąc natchnienie z innych przepisów.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt ciemny:
    4 jajka
    1/2 szkl. mąki pszennej
    1/2 szkl. maki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szkl cukru
    1 łyżka kakao

    Ser
    1 kg sera trzykrotnie mielonego
    300 ml kremówki
    3/4 szkl. cukru pudru
    cukier waniliowy
    4-5 łyżeczek żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl. gorącego syropu z brzoskwiń

    Dodatkowo:
    dżem brzoskwiniowy
    brzoskwinie z puszki
    galaretka pomarańczowa pokrojona w drobną kosteczkę
    2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 1l wody
    biszkopty
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Sernik na zimno z dżemem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt.Ostudzić.
  • 2. Ser utrzeć z cukrami.% łyżek sera zmiksować z rozpuszczona żelatyna.Wymieszać z resztą sera. Kremówkę ubić i lekko wmieszać w masę serową.
  • 3. Na biszkopt wyłożyć połowę sera.Wyłożyć biszkopty,posmarować dżemem ,posypać pokrojona galaretka oraz pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.Wyłożyć resztę sera.Wstawić do stężenia do lodówki.Na stężały ser wylać tężejącą galaretkę wiśniową.

Porady

Przed podaniem można ozdobić kleksem bitej śmietany.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować