Sernik na zimno na serkach homogenizowanych z owocami i galaretką

4.5 (152 ocen)

  • 2 godz.

Trochę lata zimową porą...

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki (tortownica 22 cm):
    400 g serka waniliowego homogenizowanego
    200 ml śmietany kremówki
    2 łyżki cukru pudru (przesianego)
    2 płaskie łyżki żelatyny
    2 galaretki (ja użyłam o smaku owoców leśnych)
    500 ml wody
    300 g dowolnych owoców świeżych lub mrożonych
    kilkanaście biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze względu na porę roku użyłam owoców mrożonych, dlatego musiałam je odmrozić.
    Owoce umieszczamy na sitku, pod spód sitka wkładamy miskę, pozostawiamy na 1-2 godziny w ciepłe miejsce.
    Zimną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier. Stopniowo dodajemy serek cały czas miksując. Żelatynę roztapiamy w ¼ szklanki wrzątku, studzimy następnie dolewamy do masy serowej miksując na najwyższych obrotach miksera.
    Tortownicę wykładamy biszkoptami, wylewamy na nie sernik. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
    Galaretkę przyrządzamy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, zmniejszając ilość wody o połowę.
    Na zastygniętym serniku układamy owoce, polewamy wystudzoną galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować