Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min

Taki serniczek posmakuje wszystkim.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 wiaderko sera na serniki ( 1 kg)
    5 łyżek cukru pudru
    3 op. Śnieżki
    3 op. galaretki agrestowej
    2,5 szkl. mleka

    Oraz:
    herbatnik kakaowe
    1 op. galaretki wiśniowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl. gorącej wody. Odstawić do stężenia. Śnieżki I cukier puder wsypać do mleka. Ubić na sztywno. Ser przełożyć do miski, zmiksować. Tężejące galaretki stopniowo dolewać do sera, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dołożyć ubite Śnieżki. Delikatnie wymieszać łyżką.
  • 2. Blachę (36 cm x 24 cm) wyłożyć folią aluminiową lub papierem. Ułożyć herbatniki, wylać masę serową. Wstawić do lodówki.
  • 3. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Wymieszać i wystudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać ją na schłodzoną masę serową. Ponownie wstawić do lodówki.

Porady

Na masę serową można ułożyć dowolne owoce, a następnie zalać je galaretką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować