Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szkl. gorącej wody. Odstawić do stężenia. Śnieżki I cukier puder wsypać do mleka. Ubić na sztywno. Ser przełożyć do miski, zmiksować. Tężejące galaretki stopniowo dolewać do sera, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dołożyć ubite Śnieżki. Delikatnie wymieszać łyżką.
2.Blachę (36 cm x 24 cm) wyłożyć folią aluminiową lub papierem. Ułożyć herbatniki, wylać masę serową. Wstawić do lodówki.
3.Galaretkę wiśniową rozpuścić w 2 szkl. gorącej wody. Wymieszać i wystudzić. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać ją na schłodzoną masę serową. Ponownie wstawić do lodówki.
Porady
Na masę serową można ułożyć dowolne owoce, a następnie zalać je galaretką.
Komentarze