SERNIK NA ZIMNO

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

JEST TO CIASTO PYSZNE ,SZYBKIE ,BEZ PIECZENIA

  • 15 min

Składniki:

  • OPAKOWANIE SERNIKA NA ZIMNO W PROSZKU
    2 SERKI HOMORENIZOWANE WANILIOWE
    OPAKOWANIE BISZKOPTÓW
    2 GALARETKI AGRESTOWE
    PUSZKA BRZOSKWIŃ W ZALEWIE
    500 ml schłodzonego mleka,
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować 500 ml schłodzonego mleka, 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g), biszkopty, Galaretkę agrestową. 4. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać masę sernikową i miksować 3 min. na najwyższych obrotach. 5. Następnie dodać 2 serki i dalej miksować przez 2 min (do masy można dodać owoce, bakalie). 6. Przełożyć do tortownicy (Ø 24 cm) wyłożonej uprzednio biszkoptami. 7. Powierzchnię sernika udekorować brzoskwiniamii zalać lekko tężejącą galaretką. 8. Wstawić do lodówki do stężenia. Na 15 min. przed podaniem ciasto wyjąć z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować