Sernik bez sera

4.5 (171 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto przepyszne i niewymagające dużo pracy

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto :
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    3/4 kostki margaryny
    6 żółtek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kakao

    Masa :
    6 białek
    1 szklanka cukru
    1 budyń śmietankowy
    2 śmietany 12% 400 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik bez sera 1. Ciasto zagnieść z mąki, cukru, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia i kilkoma łyżkami kakao ( tak aby ciasto było ciemne ) 2/3 ciasta ułożyć na blachę, a 1/2 ciasta włożyć do zamrażalki na 30 minut.
  • Sernik bez sera 2. Białka ubić z cukrem, dodając po łyżce śmietany, a na końcu dodać budyń. Masę wylać na ciasto i zetrzeć zamrożone ciasto na wierzch. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować