Serniczek jogurtowy

4.98 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Bardzo szybki i łatwy w wykonaniu,leciutki serniczek na jogurtach.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże greckie jogurty
    2 budynie śmietankowe
    5 jajek
    szklanka cukru
    1/4 szkl.oleju
    paczka biszkoptów
    puszka brzoskwiń lub innych owoców
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.98 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Serniczek jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno.Żółta wymieszać z olejem i budyniami,połączyć z jogurtami.dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Brzoskwinie lub inne owoce pokrioć i dodać do masy jogurtowej.Biszkopty poukładać na blaszce o wym.24x35 i wylać delikatnie masę.Piec w nagrzanym piekarniku do 170st. ok.50 min.

Porady

Biszkopty można lekko nasączyć np.kawą rozpuszczalną,będą miały lekko kawowy smak i nie wypłyną na wierzch podczas wlewania masy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować