Schab zapiekany

4.5 (193 ocen)

Idealny pomysł na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    5 marchwi
    1 por
    majonez
    ser żółty
    odrobina masła
    ostra papryka w proszku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Schab zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Por z marchwią 1. Schab rozbić i przyprawić. Marchew zetrzeć , a pora pokroić w plasterki. Marchew z porem poddusić na odrobinie masła przez ok. 5-10minut. Blaszkę posmarować masłem i posypać bułką tartą.
  • Schab przed włożeniem do piekarnika 2. Położyć trochę marchwi z porem na blaszce, następnie plasterki schabu. Ser żółty pokroić w plastry. Na schab położyć marchew z porem, plasterek żółtego sera i rozsmarować majonez. Całość posypać papryką. Piec w temperaturze 250*C do 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Marchewka Por Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować