Schab z brzoskwiniami w galarecie

4.5 (175 ocen)

W kuchni lubię eksperymentować i mieszać różne smaki więc połączyłam słodkie brzoskwinie i schab. Wszystko to pokryłam galaretą i wyszła całkiem smaczna przekąska.

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    1 litr wody
    sól
    pieprz
    1 listek laurowy
    2-3 kulki ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki ziaren kolendry
    8-10 kulek kolorowego pieprzu
    ponadto:
    4 połówki brzoskwiń z syropu
    6 łyżeczek żelatyny
    1 łyżka octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Schab z brzoskwiniami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę,dodać wszystkie warzywa i przyprawy oraz schab. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 do 1,5 godz. do miękkości schabu. Schab wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
    Z wywaru usunąć warzywa i przyprawy,gorący połączyć z żelatyną,dodać ocet. Odstawić do stężenia.
    Zimny schab pokroić w 1 cm plastry,ułożyć na półmisku na przemian z plastrami brzoskwiń.
    Półmisek dowolnie udekorować,zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować