Schab w sosie własnym

4.49 (174 ocen)

  • 60 min

Miękki, smaczny i na każdą okazję

  • 60 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    pieprz
    sól
    papryka ostra
    1 cebula
    2 szklanki wody
    1 kostka mięsna
    2-3 ziela angielskie
    2 listki laurowe
    mąka pszenna
    tłuszcz od smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety posypujemy solą, pieprzem i papryką, bardzo delikatnie je rozbijamy tłuczkiem. Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy je po obydwu stronach.
  • 2. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy podsmażone kotlety i podlewamy wszystko wodą, dodając kostkę mięsną, ziele angielskie i listki laurowe, wszystko dusimy na małym ogniu do momentu aż schab będzie mięciutki (około 40-50 minut zależy do grubości naszych kotletów), jeżeli jest taka potrzeba dolewamy wody. Na samym końcu całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem , oraz zagęszczamy łyżką mąki rozmąconą z wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować