Schab w sosie własnym

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 2 kotlety schabowe
    1 czerwona cebula
    1 łyżka smalcu
    200 ml wody
    sól ,pieprz
    biała zasmażka Knorr
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety oprószyć solą i pieprzem ,zrumienić z obu stron na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę ,zeszklić. Następnie zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem przez 15 min. Pod koniec duszenia kotlety wyjąć ,sos zagęścić odrobiną zasmażki. Dodać kotlety i poddusić jeszcze ok. 2 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować