Sałatka z pęczakiem, fetą i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroimy w paski. Oprószamy go solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką i podsmażamy na rumiano. Mięso po usmażeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
2.Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Ogórka kroimy w kostkę. W między czasie jajka gotujemy na twardo.
3.Kaszę pęczak gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do miski wkładamy wszystkie składniki, dodajemy posiekano drobno szczypior, pokruszony ser feta (zostawiamy trochę do dekoracji) i majonez, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
4.Sałatkę wykładamy na półmisek i układamy w niej jajka pokrojone na ćwiartki. Posypujemy szczypiorem i resztą fety. Życzę smacznego ;)
Komentarze