Bardzo smaczna i szybka sałatka. Doskonała na każdą okazję – na Boże Narodzenie, bo ma rybkę, na Wielkanoc, bo ma jajka, na każde przyjęcie, na śniadanie, obiad i kolację. Polecam
Składniki:
5 jajek na twardo
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
20 dag startego sera żółtego
cebula dymka ze szczypiorem
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos majonezowy – połączyć składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Białka oddzielić od żółtek i białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka o drobnych oczkach. Groszek, kukurydzę i tuńczyka oddzielnie odsączyć z zalewy.
W przeźroczystej misce układać kolejno: białko jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka.
Komentarze