Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.51 (157 ocen)

Bardzo smaczna i szybka sałatka. Doskonała na każdą okazję – na Boże Narodzenie, bo ma rybkę, na Wielkanoc, bo ma jajka, na każde przyjęcie, na śniadanie, obiad i kolację. Polecam

Składniki:

  • 5 jajek na twardo
    1 puszka groszku
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    20 dag startego sera żółtego
    cebula dymka ze szczypiorem
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    Sos majonezowy:
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka musztardy
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować sos majonezowy – połączyć składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem. Białka oddzielić od żółtek i białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a żółtka o drobnych oczkach. Groszek, kukurydzę i tuńczyka oddzielnie odsączyć z zalewy.
    W przeźroczystej misce układać kolejno: białko jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować