Sałatka warstwowa z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kuskus wsypać do miseczki i zalać go wrzątkiem tak, aby woda lekko wystawała ponad jego powierzchnię. Posolić go, przemieszać i przykryć talerzykiem lub pokrywką na kilka minut aż napęcznieje. Gotowy przemieszać widelcem i wystudzić.
2.Majonez doprawić dość mocno przyprawami i wymieszać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę a fasolę odsączyć i wypłukać potem kabanosa pokroić w plasterki. Każdy składnik umieścić w osobnych naczyniach ( będzie trochę zmywania ). Na dno szklaneczek ( u mnie 4 ) rozłożyć kuskus, potem kabanosy.
3.Następnie kłaść ogórki, pomidory i cebulę za każdym razem warstwy lekko dociskając. Potem nałożyć fasole i kapustę a na koniec dodać majonez i rozłożyć kiełki rzodkiewki. Sałatkę podawać po około 10 minutach.
Komentarze