• Sałatka tort

    Autor: Monika Koczmeła, Lublin

  • Jest bardzo smaczna i efektownie wygląda.

  • Sałatka tort

    Składniki

    ● słoik pieczarek
    ● po 3-4 ugotowane ziemniaki i marchewki
    ● czerwona papryka
    ● podwójny filet z kurczaka
    ● koperek
    ● szczypiorek
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● przyprawa gyros
    ● 4 jajka ugotowane na twardo
    ● majonez
    ● sól, pieprz
    ● olej

  • Sposób przygotowania

    1.

    Mięso doprawiamy. Smażymy na oleju. Jajka, ziemniaki i marchewki ścieramy osobno na tarce o dużych oczkach. Koperek i szczypiorek siekamy. Paprykę i fileta kroimy w małą kostkę.

    2.

    Dno i boki tortownicy wykładamy folią. Układamy kolejno: osączone pieczarki (kapeluszami do dna), szczypiorek, koperek, marchewkę, majonez, ziemniaki (posypane solą i pieprzem), majonez, paprykę, mięso, majonez, jajka, majonez i ser. Wstawiamy na noc do lodówki. Wykładamy, odwracając tortownicę do góry dnem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    dania_dla_urody, Jajka, papryka, filet z kurczaka, ziemniaki, żółty ser, marchewki, pieczarki marynowane
  • 2 komentarze

    • dollcia19
      2013-04-17T11:55:47+02:00 dollcia19
      Jest pyszna! Nie odwracałam tego do góry nogami, tylko układałam w szklanej salaterce na odwrót. Pieczarki można pokroić na mniejsze kawałki :)
    • jaga
      2013-10-27T10:13:53+01:00 jaga
      A ja zrobiłam tak jak w przepisie,dzień przed podaniem wstawiłam do lodówki i wyszła bardzo efektowna.Mięsko pokroiłam na mniejsze kawałki i było w sam raz.Pięknie dziękuję.

Autor: Monika Koczmeła, Lublin

RedakcjaPP 5912

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-25T15:32:27+02:00

1873 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_03-2012

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »