Sałatka tatarska

4.49 (181 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka robiona na wzór sosu tatarskiego ale zdecydowanie mniej z nią pracy ;) Bardzo smaczna, bardzo szybko znika ze stołu więc można podwoić porcję :) Świetnie smakuje solo, pasuje też do pasztetów i pieczonych mięs oraz do grilla.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik marynowanych pieczarek
    4-5 marynowanych ogórków
    4 jajka
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 płaska łyżeczka musztardy
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Sałatka tatarska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki odsączyć z zalewy, pokroić w półplasterki.
    Ogórki i ugotowane na twardo jajka pokroić w dużą kostkę. Szczypiorek posiekać.
    Majonez wymieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Pieczarki Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować