Sałatka polna

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Jestem emerytką, gotuję i piekę na przyjęcia okolicznościowe. Na co dzień przygotowujęobiady dla rodziny.

  • 20 min

Składniki:

  • główka sałaty
    2 czerwone cebule
    pęczek rzodkiewek
    kilka liści mniszka lekarskiego
    kilka liści szczawiu
    15 dag wędzonego żółtego sera
    puszka kukurydzy
    25 dag wędzonego kurczaka

    Sos:
    małe op. jogurtu naturalnego
    kilka łyżek majonezu
    sól
    pieprz
    cukier
    słodka mielona papryka
    łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Sos jogurtowy

Sałatka polna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączamy. Mniszka, sałatę i szczaw myjemy. Osuszamy
    i rwiemy na kawałki. Rzodkiewki i cebule kroimy w plastry, a ser i mięso
    w słupki. Składniki mieszamy.
  • 2. Sos: jogurt mieszamy z majonezem. Doprawiamy, solą, pieprzem, cukrem i papryką. Mieszamy z sokiem z cytryny. Schładzamy. Przed podaniem
    polewamy sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Sałata Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować