Sałatka pieczarkowa

4.5 (184 ocen)

  • 45 min

Bardzo sycąca i pachnąca koperkiem.

  • 45 min

Składniki:

  • 30 dag. pieczarek
    1 podwójny filet z piersi kurczaka
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    2 woreczki ryżu
    kawałek pora
    1 pęczek koperku
    4 -5 łyżek majonezu
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka pieczarkowa 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Następnie wystudzić. Filet z piersi kurczaka drobno pokroić. Wymieszać z przyprawą do kurczaka i odstawić na ok. pół godziny. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju i odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Obrane pieczarki pokroić na kawałki i usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Pora i koperek drobno pokroić. Pieczarki, kurczaka, ryż por i koperek wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować