Sałatka pieczarkowa

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatka dzisiejsza składa się z tylko z kilku składników + sól i pieprz oraz majonez.
Prosta i szybka w przygotowaniu, a za razem bardzo smaczna i pożywna.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pieczarki około 500 g,
    jajka 6 szt,
    szczypiorek 1/2 pęczka,
    majonez według uznania,
    sól i pieprz do smaku,
    dodatkowo;
    jajka przepiórcze 4 ,
    grzybki marynowane do dekoracji,
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, obrać i pokroić w większe kawałki.
    Po oczyszczeniu i pokrojeniu podsmażyć na maśle klarownym do miękkości.
    Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, obrać, a następnie pokroić w grubszą kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i posiekać.
    Wszystkie składniki włożyć do miski doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
    Do sałatki dodać majonez ponownie wymieszać do połączenia składników.

    W niskiej salaterce ułożyć oczyszczone, wypłukane i osuszone liście sałaty, na liściach ułożyć sałatkę, udekorować połówkami jajek przepiórczych , grzybkami oraz szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Gotowanie Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować