Sałatka porowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por dokładnie umyć, osuszyć i cieniutko pokroić. Pokrojony por dać do miseczki posolić, popieprzyć oraz dodać odrobinę cukru, dokładnie wymieszać, odstawić aby por troszkę zmiękła.
2.W tym czasie pieczarki umyć. Do garnka wlać wodę i łyżeczkę maggi zagotować dodać pieczarki i gotować ok 8 min. Pozostawić w wodzie do wystudzenia. Pieczarki odsączyć z wody na sitku. Pokroić w drobną kostkę lub cieniutkie paseczki.
3.Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego!
Porady
Jeśli nie lubimy ostrego smaku pora należy go sparzyć gorącą wodą wtedy zmięknie i straci swój ostry smak.
Komentarze