Sałatka porowo-pieczarkowa

4.5 (149 ocen)

Uwielbiam por i pieczarki.. dla mnie idealne połączenie..

Składniki:

  • 1 bała część pora
    30 dag pieczarek
    1 puszka groszku zielonego
    5 łyżek majonezu
    maggi
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Majonez

Sałatka porowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka porowo-pieczarkowa 1. Por dokładnie umyć, osuszyć i cieniutko pokroić. Pokrojony por dać do miseczki posolić, popieprzyć oraz dodać odrobinę cukru, dokładnie wymieszać, odstawić aby por troszkę zmiękła.
  • Sałatka porowo-pieczarkowa 2. W tym czasie pieczarki umyć. Do garnka wlać wodę i łyżeczkę maggi zagotować dodać pieczarki i gotować ok 8 min. Pozostawić w wodzie do wystudzenia. Pieczarki odsączyć z wody na sitku. Pokroić w drobną kostkę lub cieniutkie paseczki.
  • Sałatka porowo-pieczarkowa 3. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego!

Porady

Jeśli nie lubimy ostrego smaku pora należy go sparzyć gorącą wodą wtedy zmięknie i straci swój ostry smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Pieczarki Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować