Sałatka pieczarkowa

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

To jedna z moich ulubionych sałatek, przygotowuję ją na większe uroczystości, a także na spotkania ze znajomymi.

  • 30 min

Składniki:

  • Pieczarki 0,5kg,
    1 por,
    5 ogórków konserwowych,
    4 jajka ugotowane na twardo,
    groszek konserwowy 1 puszka,
    sól,
    pieprz,
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek konserwowy odsączamy z zalewy. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy do niej pokrojone pieczarki i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odsączamy je na sitku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Białą część pora kroimy w talarki, a następnie każdy z talarków dzielimy na cztery części. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, dodajemy soli i pieprzu do smaku i kilka łyżek majonezu. Mieszamy i odkładamy do lodówki do przegryzienia. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i wędliną. Polecam :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować