Sajgonki z kurczakiem i warzywami

4.5 (180 ocen)

Orientalny obiad :)

Składniki:

  • papier ryżowy do sajgonek, ok. 15 szt
    1 podwójny filet z kurczaka
    1 czerwona papryka
    1/2 cukinii
    1 garść grzybów mun
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka octu ryżowego
    1 łyżka sosu chili
    2 łyżki przyprawy do dań orientalnych
    1 łyżeczka curry
    olej arachidowy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sajgonki Sos chili

Sajgonki z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać sos sojowy, sos chili, ocet ryżowy i łyżkę przyprawy do dań chińskich, wymieszać, odstawić do lodówki.
    Grzyby mun namoczyć, pokroić w paski, paprykę i cukinię pokroić w kostkę, posypać curry i posypać przyprawą do dań orientalnych, podsmażyć, wymieszać z mięsem.
  • sajgonki 2. Papier ryżowy namoczyć na 5 sekund, aż zmięknie. Na środek nakładać po 1-2 łyżki farszu i zawijać jak krokiety.
  • na patelni
3. Sajgonki obsmażać z rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron, wyciągać na ręcznik papierowy, żeby osączyć nadmiar oleju. Podawać z sosem chili. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papier ryżowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować