Ryba z mieszanką chińską

4.48 (176 ocen)

Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam mrożonkę "Mieszanka chińska".

Składniki:

  • Przepis na 2 porcje
    400 g dorsza
    Mrożonka "Mieszanka chińska" (450 g)
    Łyżka oleju
    Łyżka sosu sojowego
    Łyżka sosu tajskiego
    Przyprawy: kurkuma, cynamon, biały pieprz, kumin
    Natka pietruszki do posypanie gotowej potrawy
Wystaw ocenę:

4.48 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z mieszanką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju, a następnie wrzucić mrożonkę "Mieszankę chińską" , która należy dusić na wolnym ogniu. W tym czasie natrzeć filety rybne mieszanką przypraw ( kurkumy, cynamonu, białego pieprzu, kuminu). Gdy warzywa będą już rozmrożone dodać łyżkę sosu sojowego i łyżkę sosu tajskiego. Całość wymieszać.Na warzywa ułożyć doprawione kawałki ryby. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Po 5 min. przełożyć rybę na drugą stronę i jeszcze dusić pod przykryciem następne 5 min. Gotową potrawę posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki Ryby Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować