Udka z mieszanką chińską

4.47 (193 ocen)

Proste, pyszne i sycące danie.

Składniki:

  • 2 udka lub 4 pałki z kurczaka
    1 opakowanie mieszanki warzyw chińskich
    150 ml śmietany
    2 łyżki sosu sojowego
    przyprawa do kurczaka
    przyprawa do dań chińskich
    czosnek
    papryka słodka
    papryka ostra
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Udka z mieszanką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie udek 1. Udka umyj, osusz, podziel na 4 części. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę natrzyj nim udka, posyp słodką i ostrą papryką oraz przyprawą do kurczaka, pozostaw na ok 1 godz. w lodówce. Udka podsmaż na odrobinie oleju.
  • dodanie mieszanki chońskiej 2. Do podsmażonych udek dodaj mieszankę warzyw chińskich, wlej sos sojowy, podduś, dolej odrobinę gorącej wody, gotuj do miękkości pod przykryciem. Gdy mięso i warzywa będą miękkie przypraw do smaku. Wlej śmietanę i zredukuj sos.
  • gotowe danie 3. Potrawę podałam z ryżem ugotowanym z odrobiną curry. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować