Śniadanie bez glutenu

4.5 (194 ocen)

Bardzo pożywne śniadanie z płatkami amarantusa. Amarantus jest zbożem o niezwykłych właściwościach: zawiera min. więcej magnezu niż gorzka czekolada i więcej żelaza niż szpinak.

Składniki:

  • Szklanka mleka 2%
    4 łyżki płatków amarantusa
    Łyżka owoców goji
    Łyżka siemienia lnianego
    Łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Przystawki

Śniadanie bez glutenu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka wlewam szklankę mleka, dodaję 4 łyżki płatków amarantusa i gotuję na wolnym ogniu często mieszając przez ok. 5 min. gotowe płatki posypuję owocami goji i siemieniem lnianym. Płatki można dosłodzić miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Owoce Siemię lniane

Notka redakcyjna

Zobacz też: Co to jest amarantus?

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować