Ryba w galarecie słodko kwaśna

4.48 (159 ocen)

przyrządzam na święta

Składniki:


  • 1 kg ryby(dowolnej morskiej)
    1,5 szkl mąki ziemniaczanej
    olej do smażenia
    cytryna
    opakowanie żelatyny 5dag
    3 cebule
    sól, pieprz
    ZALEWA:
    5szkl wody
    1 szklanka cukru
    3/4szklanki octu
    łyżka płaska soli
    opakowanie żelatyny
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba w galarecie słodko kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na średnie kawałki.Solimy.Cebule kroimy na plasterki.Maczamy w mące ziemniaczanej i smażymy na rumiano.Gotujemy zalewę.Wlewamy 5 szklanek wody do garnka , ocet cukier sól, żelatynę , wrzucamy cebule.Gotujemy zalewe okolo 15 minut.Rozkładamy rybę na półmisku zalewamy gorącą zalewą układamy palsterki cytryny ze skórką dla dekoracji
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować