Ryba Oslić (polski Morszczuk) w klasycznej panierce

5 (191 ocen)

  • 15 min

Tegoroczne wakacje zapamiętam pod nazwą Oslić. Pierwszy raz delektowałam się tą rybka na Chorwacji. Delikatne mięsko ujęło całą naszą rodziną. Tak naprawdę tą rybkę można kupić u nas w Polce bo Oslić to gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny morszczukowatych

  • 15 min

Składniki:

  • 4 filety ryby Oslić ( ewentualnie Morszczuka)
    Przyprawy: Sól / pieprz / odrobina przyprway do ryb
    Sok wyciśnięty z ½ cytryny
    4 łyżki mąki
    4 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba oslić (polski morszczuk) w klasycznej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba Oslić ( Polski Morszczuk)w klasycznej panierce 1. Filety oprószyć przyprawami, i zalać sokiem z cytryny. Jajko roztrzepać doprawić solą i pieprzem. Mąkę z bułką tarta wymieszać.
    Filety rybne panierujemy pierwsze w jajku następnie w mące z bułką tartą i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i zapiekamy z obu stron.
    Podawać z frytkami, ziemniaczkami czy samodzielnie z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować