Ryba w serowej panierce

4.5 (189 ocen)

Ryba w tej panierce smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • 50 dag mrożonej ryby( ja użyłam soli)
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki majonezu
    10 dag sera żółtego
    1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy i osączamy z nadmiaru wody. Posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy obie mąki, majonez i przyprawę do ryb. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy. Rybę panierujemy w masie serowej i smażymy na rozgrzanym oleju. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować