Ryba opiekana w zalewie octowej

4.35 (219 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ryba smakuje wyśmienicie, każdy ze znajomych chwali i prosi o przepis

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 1 kg ryb najlepiej dorsz ale może być morszczuk
    - bułka tarta
    - mąka
    - jajko
    -sól, pieprz
    - 1 l wody
    1/2 szklanki octu 10%
    - 1 łyżeczka soli
    - 2 łyżeczki cukru
    - ziele angielskie
    - liść laurowy
    -olej
    - 4 cebule
Wystaw ocenę:

4.35 (219 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba opiekana w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba opiekana w zalewie octowej 1. 1. Rybę pokroić na kawałki i opiec ( sól, pieprz, mąka, jajko, bułka) ostudzić.
    2. Cebulę pokroić na talarki i zeszklić na oleju także zostawić do wystygnięcia.
    3. Wodę, ocet, sól, cukier ziele i liść zagotować i także ostudzić . zalewa musi być zimna.
    4. Kawałki ryby układać w garnku przekładać cebulą i znów kawałki ryby. zalać zalewą i odstawić do lodówki na 24 godziny wtedy ryba najlepiej smakuje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować