Ryba na parze pod warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min

Delikatna i zdrowa potrawa

  • 25 min

Składniki:

  • 3 filety soli lub innej ryby
    kilka kropel soku z cytryny
    zioła prowansalskie
    warzywa np. kilka różyczek brokuła, kalafiora, brukselka, fasola szparagowa
    3 łyżki śmietany 18%
    1 jajko
    10 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba na parze pod warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby ugotować na parze.
  • 2. Osobno ugotować na parze warzywa.
    Gdy będą miękkie przełożyć do naczynia żaroodpornego rybę i na nią warzywa.
  • 3. Jajko rozkłócić, dodać śmietanę, wymieszać. Zetrzeć do tego ser żółty. Wymieszać.
    Zalać warzywa.
  • 4. Całość zapiec w piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować