Roladki z szynki

4.5 (147 ocen)

szybka przekąska dla niespodziewanych gości

Składniki:

  • ok. 20 plasterków szynki konserwowej
    3 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki serka naturalnego, kanapkowego
    3 łyżki chrzanu
    3 łyżki majonezu
    2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Majonez

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, posiekać (można ugnieść widelcem), dodać chrzan, majonez, serek i szczypiorek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Plasterki szynki smarować farszem i zwijać w roladkę. Można związać szczypiorkiem i udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować