Roladki z szynki

4.5 (161 ocen)

  • 10 min

Roladki z szynki lub innej wędliny, np. salami - są szybkim i fajnym pomysłem na deskę przekąsek.

  • 10 min

Składniki:

  • plastry wędliny,
    ogórek konserwowy,
    majonez,
    papryka konserwowa lub świeża,
    ser żółty w plastrach.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Roladki z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędlinę smarujemy cienko majonezem. Ogórka i paprykę kroimy w paski. Na wędlinie układamy plaster sera na nim paprykę oraz ogórka i zwijamy w rulon. Roladki można pokroić także w "jednokęsowe" części.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować