Roladki z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby myjemy i sprawiamy.
Mięso oddzielamy od
ości. Skrawki i ości gotujemy
z przyprawą do ryb, solą
i pieprzem.
2.Przygotowujemy farsz: cebulę
i czosnek obieramy, cebulę
siekamy. Czosnek miażdżymy
i mieszamy z mięsem,
cebulą, bułką tartą i jajkiem.
Doprawiamy. Farsz układamy
na filetach i ciasno zwijamy
w rolady. Wierzch smarujemy
rozkłóconym jajkiem.
3.Cukinię myjemy i kroimy
w 2-3-cm talarki. Ostrożnie
wydrążamy miąższ, tak aby
otrzymać pierścienie. Pierścienie
nakładamy na roladki.
Zawijamy w folię aluminiową,
układamy na natłuszczonej
olejem blasze. Pieczemy ok.
60 minut w temp. 200 °C.
4.Krewetki podsmażamy na
maśle, posypujemy ziołami
prowansalskimi i wykładamy
na roladki. Brokuła myjemy,
dzielimy na różyczki i gotujemy
na parze. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Cytrynę
kroimy w cząstki. Warzywami
dekorujemy danie.
Komentarze