Roladki z karpia

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Roladki wygrały w konkursie na potrawę z karpia.

Składniki:

  • ● 2 karpie
    ● duża cukinia
    ● mała cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● bułka tarta
    ● olej
    ● 2 jajka
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa do ryb
    ● sól
    ● pieprz
    ● 30 dag krewetek
    ● łyżka masła
    ● cytryna
    ● brokuł
    ● 1/2 pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby myjemy i sprawiamy.
    Mięso oddzielamy od
    ości. Skrawki i ości gotujemy
    z przyprawą do ryb, solą
    i pieprzem.
  • 2. Przygotowujemy farsz: cebulę
    i czosnek obieramy, cebulę
    siekamy. Czosnek miażdżymy
    i mieszamy z mięsem,
    cebulą, bułką tartą i jajkiem.
    Doprawiamy. Farsz układamy
    na filetach i ciasno zwijamy
    w rolady. Wierzch smarujemy
    rozkłóconym jajkiem.
  • 3. Cukinię myjemy i kroimy
    w 2-3-cm talarki. Ostrożnie
    wydrążamy miąższ, tak aby
    otrzymać pierścienie. Pierścienie
    nakładamy na roladki.
    Zawijamy w folię aluminiową,
    układamy na natłuszczonej
    olejem blasze. Pieczemy ok.
    60 minut w temp. 200 °C.
  • 4. Krewetki podsmażamy na
    maśle, posypujemy ziołami
    prowansalskimi i wykładamy
    na roladki. Brokuła myjemy,
    dzielimy na różyczki i gotujemy
    na parze. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Cytrynę
    kroimy w cząstki. Warzywami
    dekorujemy danie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować