Roladki schabowe z marchewką

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 1 godz. 15 min

Codziennie gotuję dla mojej rodziny, dlatego staram się, żeby wszystkie potrawy smakowały i były sycące.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ● 4 duże plastry schabu
    ● 50 dag marchewki
    ● cebula
    ● mała śmietana 18-proc.
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki schabowe z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy jeszcze ok. 10 minut. Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy do smaku pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.
  • 2. Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji farszu i zwijamy. Obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie
    w bułce. Smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować