Bardzo smaczne połączenie wieprzowiny z mięsem drobiowym.
Składniki:
4 kotlety schabowe bez kości
400 g mięsa z piersi kurczaka
1/2 małego strączka papryczki chili
3 czubate łyżki posiekanej zielonej pietruszki
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
sól
1 jajko
bułka tarta do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Roladki schabowe z drobiowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy bardzo cienko, solimy z obu stron i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.
2.Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy posiekaną drobno papryczkę chili (ziarenka odrzucamy), zieloną pietruszkę i przyprawę do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 4 części i rozkładamy równą warstwą na kotletach schabowych. Zwijamy roladki.
3.Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, a następnie przekładamy do brytfanny, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 20 minut, aby dopiekły się w środku. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Komentarze