Roladki rybne z warzywami

5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie dla 6 osób. Roladki rybno-warzywne to daniedość oryginalne, łatwe i bardzo smaczne.

Składniki:

  • ● 1 kg niedużych filetów rybnych
    ● 2 marchewki
    ● 1/2 selera
    ● 1 pietruszka
    ● 2 liście laurowe
    ● 10 ziaren pieprzu
    ● 1 jajko
    ● czerstwa bułka
    ● sól
    ● sok z cytryny
    ● 2 ogórki kiszone
    ● papryka czerwona
    ● cebula
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki rybne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki rybne z warzywami 1. W litrze wody gotujemy jeden
    płat ryby z marchewką, selerem,
    pietruszką, liśćmi laurowymi
    i ziarnami pieprzu. Pozostałe
    filety solimy i skrapiamy sokiem
    z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy
    w chłodne miejsce.
  • Roladki rybne z warzywami 2. Ugotowaną rybę z warzywami
    mielimy w maszynce. Dodajemy
    namoczoną i odciśniętą
    bułkę i jajko. Wyrabiamy, przyprawiamy
    solą i pieprzem.
  • Roladki rybne z warzywami 3. Filety rozkładamy na desce
    i smarujemy przygotowanym
    farszem, układamy paseczki
    ogórka, cebuli i papryki. Każdy
    kawałek rolujemy i owijamy nitką
    lub spinamy wykałaczką.
    Obtaczamy w tartej bułce
    i smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować