Rolada z papryką i ziołami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Drobiowa rolada z papryką , natką pietruszki i oregano zapiekana pod pierzynką z cebulki

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z kurczaka (pojedyncze): 2 sztuki
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - natka pietruszki (mały pęczek): 0.5 pęczka
    - oregano: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól: 4 szczypty
    - pieprz: 2 szczypty
    - oliwa: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z papryką i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwsze co zrobić to włączyć piekarnik i nagrzać do 200 stopni. Cebulę obrać, pokroić w piórka lekko posolić i zeszklić na odrobinie oliwy. Polędwicę oddzielić od filetów.Filety lekko rozbić tłuczkiem i założyć dłuższym bokiem jeden na drugi , aby stanowiły jeden duży płat mięsa .Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Na mięso położyć opłukane listki pietruszki. Paprykę umyć(wykroić gniazdo nasienne) , pokroić w ok. 2 centymetrowe paski i rozłożyć na pietruszce.Położyć polędwicę , na wierzch rozłożyć listki świeżego oregano ,lekko posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Zwinąć w zgrabną roladę i spiąć wykałaczkami. Z wierzchu posolić i obsmażyć na rumiano z każdej strony.Przełożyć na blaszkę z folią aluminiową uformowana na kształt korytka wielkości rolady.Na wierzch rolady rozłożyć zeszkloną cebulę i polać dwiema łyżkami wody.Wstawić do piekarnika i zapiekać przez ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować