Rolada z boczku

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 3 godz.

Rolada z boczku, z frankfurterkami w środku:)Super propozycja na kanapki i efektowny wygląd :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • boczek
    sól, pieprz
    3 ząbki czosnku
    4 frankfurterki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Wędliny

Rolada z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płat boczku przekrawamy poziomo ( by był podłużny i rozkładał się jak książka ). Można kupić też, już gotowy rolowany.
  • 2. Przyprawiamy boczek solą, pieprzem i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Wkładamy do lodówki, na minimum godzinę ( najlepiej na noc ), by przeszedł przyprawami.
  • 3. Po wyciągnięciu z lodówki, na brzegu boczku układamy 4 frankfurterki i zwijamy ciasno. Obwiązujemy boczek dratwą, lub nicią.
  • 4. Gotową roladę, wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy obracając co jakiś czas. U mnie trwało to około 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować