Budyń czekoladowy

5 (195 ocen)

  • 10 min

Domowej roboty budyń czekoladowy

  • 10 min

Składniki:


  • szklanka mleka
    2 łyżki słodkiego kakao
    łyżeczka cukru waniliowego
    płaska łyżka mąki ziemniaczanej
    płaska łyżka mąki zwykłej
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 szklanki mleka zagotowujemy z kakao i cukrem waniliowym.
  • 2. W pozostałym mleku bardzo dokładnie mieszamy obie mąki.
  • 3. Do gotującego się w garnku mleka, wlewamy pozostałe z mąkami i mieszamy ciągle, energicznie do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji ( przez 2-3 minutki ) dokładnie tak samo jak gotując tradycyjny, budyń w proszku
  • 4. Gotowy budyń przelewamy do naczynek, w których będziemy go podawać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować