ROLADA DROBIOWA Z NADZIENIEM KASZTANOWYM

0 (0 ocen)

  • 24 min

Przepis ten wymyśliłam sama ponieważ uwielbiam eksperymentować i łączyć rożne smaki. Po raz kolejny moje kubki smakowe nie zawiodły .

  • 24 min

Składniki:

  • 1 cebula
    1 ząbek czosnku
    70 g masła
    100 gram kasztanów
    50 ml wody
    2 łyżki sera feta
    natka pietruszki
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka suszonych pomidorów
    3 filety z kurczaka
    sól ,pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Rolada drobiowa z nadzieniem kasztanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Namoczone kasztane 1. Kasztany namoczyć w wodzie przez noc
  • cebula 2. Cebule i czosnek zeszklić na maśle.
  • rozdrobinic 3. Namoczone kasztany rozdrobnić w blenderze
  • Suszone pomidory 4. Następnie dodać do zeszklonej cebulki razem z suszonymi pomidorami, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, wymieszać. Jeszcze chwilę podsmażyć
  • doprawic 5. Na koniec dodać natkę pietruszki i ser feta i wszystko razem dobrze wymieszać.
  • nakładac na filet 6. Filety opłukać zimna woda i rozbić na cienkie płaty, następnie nałożyć delikatnie farsz
  • piec 7. Całość zwinąć w rolady i włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem bądź oliwą z oliwek. Całość z góry posypać jeszcze przyprawami.
  • pokroic 8. Piec w piekarniku rozgrzanym w 180st przez około 45 min.

Porady

Można podwac na zimno lub na ciepło. Najlepiej smakuje z sosem jogurtowo- czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować