Rolada biszkoptowa z jabłkami

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Prosto i pysznie

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jaj
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5-6 jabłek (reneta)
    cukier waniliowy lub cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada biszkoptowa z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada biszkoptowa z jabłkami 1. Żółtka rozmieszać z octem, ubić pianę, powoli dodawać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Jabłka pokroić w plasterki.
    Blachę posmarować tłuszczem (wyłożyć papierem do pieczenia), posypać bułką tartą i wyłożyć jabłka (posypać do smaku cukrem waniliowym bądź cynamonem). Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe.
    Po upieczeniu na blachę położyć ścierkę, a na ścierkę deseczkę. Wywrócić placek i zwijać za pomocą ścierki w rulon, jabłkami do środka. Zostawić do ostygnięcia.
  • Rolada biszkoptowa z jabłkami 2. Możemy dodatkowo udekorować wierzch czekoladą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować