Słodki salceson

4.5 (150 ocen)

  • 20 min

W kilka chwil możemy przygotować coś pysznego

  • 20 min

Składniki:

  • 3 paczki zwykłych herbatników ( pokruszone )
    szklanka orzechów włoskich ( drobno pokrojone )
    olejek rumowy ( kilka kropel do smaku )
    1 wafel
    5 dag kakao
    15 dag cukru
    5 dag margaryny
    1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Słodki salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodki salceson 1. Wodę, margarynę, cukier i kakao zagotować. Zdjąć z palnika, wrzucić pokruszone herbatniki i orzechy, dodać kilka kropel olejku rumowego. Wszystko razem wymieszać. Gorącą masę wykładamy na wafel i zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • Słodki salceson 2. Po wystudzeniu kroimy w grubsze plasterki

Porady

Żeby wafel się nie połamał podczas zwijania, możemy wcześniej położyć go na mokrej gorącej ściereczce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować