Rogaliki z ricottą i świeżą bazylią

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne rogaliki...

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    • 1,25l mąki pszennej,
    • 5 łyżeczek ricotty
    • 4 kostki czekolady gorzkiej
    Składniki dodatkowy:
    • 125 g margaryny do pieczenia
    Składniki robocze:
    • 9 listków świeżej bazylii,
    • pół szklanki śmietany kwaśnej,

    Ciasto: 1,25l mąki pszennej,
    125 g margaryny
    pół szklanki śmietany kwaśnej
    Nadzienie:
    5 łyżeczek ricotty
    5 listków świeżej bazylii

    Ozdoba: 4 kostki czekolady gorzkiej
    4 listki bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki Przystawki

Rogaliki z ricottą i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0d8d9y2 1. Wrzucamy do miski mąkę, śmietanę i margarynę prosto z lodówki pokrojoną w kostkę. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1 godz.
  • image-09e15nl 2. Ricottę z pociętą bazylią na paski mieszamy.
  • image-28mme8y 3. Ciasto tniemy na trójkąty i na dłuższy brzeg dajemy z łyżeczkę nadzienia.
  • image-1m1yfxg 4. Z podanych składników wyszło tyle rogalików. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni góra dół na 20 min trzecia półka od góry.
  • image-19ro4b1 5. Czekoladę topimy w szklanej misce nad wrzącą wodą.
  • image-10hqu5c 6. Roztopioną czekoladą polewamy rogaliki i zdobimy świeżymy listkami bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czekolada Ricotta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować